نام کتاب: #انسان_در_جست_و_جوی_معنا | نویسنده: #ویکتور_فرانکل | مترجم: #محمد_جواد_نعمتی | انتشارات: #آثار_امین | تعداد صفحات: ۱۶۰
.
ویکتور فرانکل ، کسی که دکتری پزشکی و دکتری فلسفه از دانشگاه وین اتریش گرفت ، کسی که توی جنگ جهانی دوم ۳ سال در اردوگاههای مرگ نازی اقامت داشت (آشویتس و داخائو و .) ، کسی که نشریهی بینالمللی روانکاوی رو راه انداخت و ۲۷ تا کتاب چاپ کرد ، کسی که استاد عصبشناسی و روانپزشکی دانشگاه پزشکی وین و استاد معنادرمانی دانشگاه سندیهگو امریکا بود و توی دانشگاههای هاروارد و داکنس و متدیست جنوبی تدریس کرد ، کسی که با چشیدن طعم تحقیر زندانیها توسط زندانبان های آشویتس و داخائو که اونها رو به کار اجباری مجبور میکردن لوگوتراپی (معنادرمانی) رو بنا نهاد که در حقیقت سومین مکتب رواندرمانی وین هستش (بعد از روانکاوی فروید و روانشناسی فردی آدلر) ، کسی که رئیس انجمن پزشکی اتریش در حوزهی روانپزشکی و عضو افتخاری آکادمی علوم اتریش بود.
.
یادداشت من: لوگوتراپی (معنادرمانی) میگه "نیروی انگیزهی اصلی انسان، جستجوی معنا در زندگیست" . وقتی که لسآنجلس تایمز میگه "اگه امسال می.خواین فقط یه کتاب بخونین، حتما انسان در جستجوی معنا رو بخونین" یعنی کار تمومه پسر (!) یعنی هرچی درس و زندگی داری بزار زمین و دودستی بچسب به این کتاب. اگزیستانسیالیست میگه "اگه زندگی یعنی رنج بردن، پس معنایی واسه این رنج بردن پیدا کن" و به نظر من اگه میخوای بفهمی رنج یعنی چی، این کتاب رو بخون!
.
برشهایی از کتاب:
برش اول) یکی از کارگران محوطهی کورهها به من اطلاع داد "روی ورودی کورهها، به چند زبان اروپایی واژهی گرمابه را نوشتهاند" . پیش از ورود به هر زندانی یک قالب صابون میدادند. حقیقت آن است که آنها وارد کورهی آدمسوزی میشدند و دوست من تبدیل به دود شد و به ابرها پیوست. مرد گفت "دوست تو در آسمان شناور است!"
برش دوم) دیدیم که دیگر هیچچیز جز این بدنهای و عریان و بیمو نداریم و تنها دارایی ما همین بدنهای ی ماست. دیگر برای ما هیچچیز باقی نمانده بود که ما را با زندگی گذشته پیوند دهد. برای من عینکم ماند و کمربندم، البته کمربندم را نیز بعدها با تکه نانی معاوضه کردم، نانی که ۱۵۰ گرم وزن داشت!
برش سوم) پزشکانی که در میان ما بودند، اول از همه یاد گرفتند که "کتابهای درسی دروغ میگویند" . در جایی گفته شده که انسان اگر بیشتر از چندساعت معیّن بیخوابی بکشد زنده نخواهد ماند، کاملا غلط است و احمقانه!
.
#مظاهر_سبزی | #کتابخانه_مظاهر
درباره این سایت